Aktív tbc-s fejlesztőpedagógus járta az óbudai bölcsődéket

Érthetetlen.

2019. június 22., 14:13

Szerző:

Több óbudai bölcsődében is megfordult egy olyan fejlesztőpedagógus, aki aktív tbc-s. Amikor ez kiderült, több gyereket rögtön ki kellett vizsgálni, akik ezután erős gyógyszereket kaptak, amit fél évig kell szedniük – írja egy olvasója bejelentése nyomán az Index.

Az önkormányzat szerint a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat egyik dolgozójánál valóban kimutatták a tbc-t áprilisban. Az érintett dolgozó korai fejlesztést végzett az egyik önkormányzati óbudai bölcsődében, de egy másik bölcsődében is gyakran megfordult, ahova az ő saját gyereke is jár.   

36 gyereket és 37 felnőttet rögtön megvizsgáltak, de az önkormányzat szerint egyikük sem fertőződött meg.

Arról viszont, hogy valóban kell-e a gyerekeknek fél évig erős gyógyszereket szedniük, az önkormányzat nem nyilatkozott. Azt írták, a gyógyszeres kezelésekről az orvos és a szülő dönt.

Érthetetlen, miként fordulhatott elő, hogy a Szakszolgálat által delegált dolgozó a munkába állásakor nem rendelkezett érvényes Egészségügyi Könyvvel, és hogyan küldhette a kötelező orvosi vizsgálat elvégeztetése nélkül szakdolgozóját egy kisgyermekkel foglalkozó intézménybe.

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.