12 millió forintot adott a balatoni vízimentőknek Mészáros Lőrinc

Akik így meg tudnak venni két mentőhajót.

2019. július 18., 16:31

Szerző:

A Facebookon indítottak adománygyűjtést a vízimentők, miután a megszűnő Red Bull Air Race miatt lehetőségük nyílt hozzájutni két mentőhajóhoz. Ezek ára 16 millió forint volt, a gyűjtés pedig el is indult, de menet közben a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. és a Hunguest Hotels Zrt. is jelezte, beszáll, és kipótolja az összeget.

A vízimentők felhívására 48 óra alatt 4 millió forint adomány gyűlt össze,

amelyhez a jelentős turisztikai érdekeltségekkel rendelkező Opus Global Nyrt. és leányvállalata, a Hunguest Hotels Zrt. 12 millió forinttal járul hozzá – írja a hvg.hu.

Balatoni vízimentők
Fotó: Youtube

Mészáros Lőírincnek 10 kempingje és  több szállodája van a tóparton, Balatonalmádiban és a kicsit távolabbi Hévizen, Tapolcán és Zalakaroson is érdekelt a multimilliárdos vállalkozó aki az év elején a 37 határon elterülő Club Aligát ugyancsak megszerezte. 

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.