Akár kötelezővé is tehetnék a koronavírus elleni oltást

A MOK titkára szerint abban sem lenne semmi rendkívüli, ha a munkáltató írná elő az oltakozást.

2021. január 12., 21:24

Szerző:

Akár kötelezővé is tehetnék a koronavírus elleni oltást

Semmi akadálya, hogy kötelezővé tegyék itthon a koronavírus elleni oltást – mondta a Szabad Európa kérdésére a Magyar Orvosi Kamara titkára.

Dr. Nagy Marcell szerint minden lehetőség megvan arra, hogy az oltást kötelezővé tegyék, ennek elrendelése az országos tisztifőorvos hatásköre Magyarországon.

Szerinte abban sincs semmi rendkívüli, ha egy munkáltató így dönt. „Most is vannak munkakörhöz kötött védőoltások. Ha például valaki ma Magyarországon vadőr akar lenni, be kell oltatnia magát veszettség ellen, és senki sem dolgozhat az egészségügyben, aki nincs beoltva Hepatitis B ellen” mondta a szakember.

Az azonban, hogy az oltást országosan mindenki számára kötelezővé tegyék, nem pusztán egészségügyi kérdés, de gazdasági, politikai, jogi szakkérdés is.

A Pesti Hírlap dr. Nagy Marcellel készített interjúja itt olvasható.

https://www.szabadeuropa.hu/a/koronavirus-oltas-mok-jog-munkajog-kotelezo/31041705.html

https://pestihirlap.hu/2021/01/12/az-orvosok-sem-kapnak-eleg-informaciot/

 

 

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.