3,4 milliárdot csalt el cseh és szlovák cégeken keresztül a Magyarországon lefülelt étolajmaffia

2020. július 1., 18:59

Szerző:

Cukor és étkezési olaj nemzetközi értékesítésével 9,7 millió eurós (mintegy 3,4 milliárd forint) áfacsalást elkövető, szervezett bűnözői csoport két vezetőjét állították elő Magyarországon – közölte az Eurojust alapján az MTI. Az akcióban négy további ország hatóságai vettek részt.

Az Európai Unió tagállamai közötti igazságügyi együttműködésért felelős, hágai székhelyű uniós ügynökség tájékoztatása szerint a bűnözői csoport tagjai Csehországban és Szlovákiában bejegyzett vállalatokon keresztül vásároltak keresett élelmiszeripari termékeket, főként cukrot és étkezési olajat Horvátországban. Az árut az áfa megfizetése nélkül hozták be és értékesítették kiskereskedők számára Magyarországon.

A magyar, a szlovák, az osztrák, a cseh, valamint a szerb hatóságok 110 rendőr bevonásával 33 házkutatást végeztek az összehangolt művelet során.

Kilenc gyanúsítottat hallgattak ki, közülük a bűnözői csoport két vezetőjét előállították. A lefoglalt áruk mellett egy 12,5 millió forint értékű ingatlant is elkoboztak.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.