Százmilliós tartozása volt a pátyi boncsegédnek, aki testrészeket hordott haza

2020. június 30., 14:50

Szerző:

Sikkaszthatott a pátyi boncsegéd, aki emberi maradványokat hordott haza – találgatta múlt héten a bűnügy hátterét a Magyar Nemzet. Hasonló magyarázattal állt elő a Borsnak nyilatkozva a gyanúsított fia, aki szerint összeomlott a férfi élete. Mint fogalmazott:

A végtagokat el kellett volna szállítania megsemmisítésre, de azonnali hatállyal kellett költözködnie Pátyról. Minden borult az életében, a pénzt pedig pakolászta össze-vissza, és megpróbálta úgy intézni, hogy jusson is, maradjon is.

A férfi 20 milliós lakáshitelt vett fel, ebből lett 2007-ben 100 milliós tartozása. Fia szerint emiatt elvesztette autóját, majd fővárosi állását és vállalkozását is. Amikor összecsaptak a feje fölött a hullámok, valamiért nem vitte el idejében a végtagokat a megfelelő helyre.

Emberi testrészeket találtak egy patológus házában Emberi testrészeket találtak egy patológus házában
Fotó: Mihádák Zoltán

Megszólalt a boncsegéd lánya is. Ő megértést kért a közvéleménytől.

Az apám szakmájában dolgozók számára egy emberi végtag ugyanolyan tárgy, mint nekem, aki egy cipőboltban dolgozom, egy női szandál.

Muszáj magukat érzelmileg távol tartaniuk a munkájuktól, hiszen máshogy nem tudnák azt elviselni.

Azt is írja a Bors, hogy a férfi kálváriája akkor kezdődött, amikor felesége 2006-ban elhunyt. A nő szívinfarktust kapott, telefonáltak az ügyeletre, de állítólag késve érkezett a segítség, majd kórházba is késve szállították. Számos feljelentés, és ügyvédi beadvány született az ügyben, végül senkinek nem állapították meg a felelősségét.