Gulyás Gergely javasolta, a kétszeresére emelik Áder János fizetését

2019. november 15., 14:47

Szerző:

Kétszeresére, a jelenleg 1 507 370 forintról hozzávetőlegesen 2 937 000 forintra emelik Áder János köztársasági elnök fizetését – vette észre a 24.hu Gulyás Gergely törvényjavaslatát az Országgyűlés honlapján. Ez a törvényjavaslat úgy szól, hogy a most  a köztisztviselői illetményalap (38 650 forint) harminckilencszeresében meghatározott államfői tiszteletdíj jelentősen emelkedjen, amivel Áder János Kövér László országgyűlési elnök fizetésének az 1,1-szeresét kaphatja.  Kövér László fizetése 2019 márciusában nőtt a 2018 augusztusa óta kapott bruttó 2 405 838 után 2 672 538 forintra.)

Pénteki sajtótájékoztatóján – emlékeztet a 24.hu – Tóth Bertalan MSZP-elnök bírálta a politikusi fizetések növekedését.  A közigazgatási létszámstoppal párhuzamosan ugyanis a Gazdasági Versenyhivatal elnökének fizetése 1,7 millióról 4 millió forintra nő, a Nemzeti Választási Iroda vezetőjéét pedig 990 ezerről 1,9 millió forintra emelik. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.