Áder János felmentette a földügyi államtitkárt, aki egy hete még nagyon bízott egy lehetőségben

2019. február 18., 13:57

Szerző:

2019. február 18-i hatállyal Áder János köztársasági elnök felmentette megbízatása alól Bitay Márton Örsöt, a Földügyekért Felelős Államtitkárság felelős államtitkárát – derül ki az Agrárminisztérium közleményéből.

Bitayt Zambó Péter váltja, vele akarja erősíteni az Agrárminisztérium az ágazatot.

Bitay Márton Örs
Fotó: MTI/Kovács Attila

Zambó Péter az 1999-ben megalakult a természetszerű erdőgazdálkodás alapelveit valló, Pro Silva Hungariae alapító tagja, 2010 májusától megválasztották az Országos Erdészeti Egyesület elnökének. Államtitkári kinevezéséig a Pilisi Parkerdő Zártkörűen működő részvénytársaság vezérigazgatói beosztását töltötte be.

Az MTI február 7-i beszámolja szerint a Fegyver, Horgászat és Vadászat (FeHoVa) kiállításon Bitay Márton Örs még bízott abban, hogy

a vadkárfelmérési protokoll elkészítésével és jogszabályi hátterével megteremthető lesz annak a lehetősége, hogy a gazdák és a vadászatra jogosultak az esetlegesen felmerülő vitákat ne szétszóródó szakértői vélemények alapján tereljék jogi útra, hanem egy megfelelően szabályozott problémarendezési rendszerben.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.