Varga Judit anyósa lett az OBH elnökhelyettese, családban marad az igazságszolgáltatás irányítása

2020. április 6., 17:55

Szerző:

Áder János köztársasági elnök 2020. április 7-ével az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökhelyettesévé nevezte ki dr. Erőss Mónikát - olvasható a birosag.hu oldalon megjelent tájékoztatásban.

 

Államfői kinevezés Államfői kinevezés - Erőss Mónika, az OBH elnökhelyettese átveszi kinevezési okmányát Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában 2020. április 6-án. 
Fotó: Szigetváry Zsolt

Mint írják, Erőss Monika 1982 óta teljesít szolgálatot a bírósági szervezetben. 1984-ben kapott bírói kinevezést a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. 1988-tól a Fővárosi Bíróság bírája volt, 1999-től 2011-ig elnöki bíróként ítélkezési tevékenysége mellett igazgatási feladatokat is ellátott. 2002-ben tanácselnöki kinevezést kapott, 2009-től 2012-ig a Fővárosi Bíróság Nyilvántartási és Perenkívüli csoportjának vezetője. 2012 január óta Kúriai bíró, 2012 júliusától a Kúria főtitkára.

2012 előtt az Országos Igazságszolgáltatási Tanács, 2012 után pedig az OBH elnökének felkérésére közreműködik a bírósági eljárások elektronizálását szolgáló projektek lebonyolításában. A Jogi Szakvizsga Bizottság tagja, a Kúria Ügyviteli Vizsgabizottságának elnöke.

Nem mellesleg pedig az igazságügyminiszter, Varga Judit anyósa.

Arról pedig, milyen légkör uralkodik manapság a bíróságokon, ebben a cikkünkben olvashatnak:

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.