A világ nem elég, Palkovics László megkapta az egyik legfontosabb gazdasági vegyesbizottság elnöki tisztségét is

2019. március 25., 21:02

Szerző:

Magyar Levente külügyi államtitkár helyett Palkovics László, az Innovációs és Technológiaii Minisztérium vezetője lesz a Magyar–Baden-Württembergi Vegyes Bizottság – vette észre a Népszava a Magyar Közlönyben az erről szóló kormányhatározatot. A Magyar–Baden-Württembergi Vegyes Bizottság az egyik legfontosabb gazdasági vegyesbizottság, hiszen a németországi tartomány a székhelye a Mercedesnek és a Boschnak is, a Népszava pedig azon kajánkodik, hogy Palkovics László halmozza a tisztségeket, ő ugyanis

  • az innovációs technológia miniszter, akinek a tárcája a Budapesti Corvinus Egyetem fenntartója is,
  • a Budapest-Belgrád vasútvonalért kormánybiztosként felel,
  • és nem mellesleg – írta meg nemrég a 168 Óra – a Széchenyi István Egyetem kutatóprofesszora, amiért havi 540 ezer forintot kap.
Fotó: Bazánth Ivola

Minderre úgy van ideje, hogy ő vezényli az Orbán-kormánynak a Magyar Tudományos Akadémia függetlenségének a felszámolására tett erőfeszítéseit, de mostanában azért is a nevétől visszhangzik a sajtó, mert a környékbeli albérleti díjak töredékéért bérelhet lakást a Várban.

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.