A Vas megyei önkormányzat hivatalvezetője lehet a Fidesz polgármester-jelöltje Szombathelyen

2019. június 20., 19:40

Szerző:

Balázsy Péter, a Vas megyei önkormányzat hivatalvezetője lehet a Fidesz polgármester-jelöltje Szombathelyen – mondták az atv.hu-nak megyei fideszesek. A fiatal jegyző pártonkívüli, de jó kapcsolatot ápol fideszes vezető politikusokkal, így Hende Csabával is – írja az atv.hu.

Balázsy Péter
Fotó: vasmegye.hu

Korábban híre ment, hogy a 108-szoros válogatott kapus, a visszavonulását május végén bejelentő Király Gábort indítja a kormánypárt az önkormányzati választáson a polgármesteri székért, Király azonban szombati közleményében légből kapott hírnek nevezte azt, hogy ő lenne a szombathelyi Fidesz várható polgármesterjelöltje. „Maradok továbbra is a sport elkötelezett híve!" – tette hozzá Király Gábor.

Balázsy Péter – akit 2018-ban az Év fiatal vezetőjének választottak – neve már februárban is szerepelt a sajtóhírekben, akkor szintén felvetődött, hogy polgármester-jelölt lehet és már akkor is ő volt a legesélyesebb. Király Gábor a hírek szerint rokonszenvezik vele.

Az Éljen Szombathely Egyesület vezette választási szövetség - amelynek tagja az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a V, mint Vas Egyesület - februárban mutatta be polgármester-jelöltjét, Nemény András ügyvédet, volt országgyűlési képviselőt, aki 2014-től az ellenzéki Éljen Szombathely-frakció vezetője a közgyűlésben, az MSZP Vas megyei elnöke.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.