A Tiborcz–Orbán-családé lehet Pharaon egykori seregélyesi kastélya

2017. március 10. 16:06

Seregélyesen nyílt titok, miszerint a Orbán Viktor miniszterelnök veje viheti tovább a 2017. januárjában meghalt Gaith Pharaon üzleti terveit a helyi Zichy–Hadik-kastéllyal kapcsolatban - értesült a 444.hu.

A szaúdi állampolgárságú üzletember (akit az FBI terrorfinanszírozás gyanúja miatt körözött) valószínűleg luxus vadászkastély-hotellé akarta fejleszteni az ingatlant. Erre utal a lap szerint legalábbis, hogy a kastélyt birtokló Pharaon-Alpha Kft. 2024-ig az egész Unióban levédette a francia Le Palais de Chasse (vagyis vadászkastély) nevet.

A lap szerint Seregélyesen mindenki úgy tudja, hogy a kastélyt Tiborcz István készül megvenni, és hasonló tervei vannak az épülettel. A kastélyhoz egyébként védett park, horgásztó és egy patak is tartozik.

Vannak, akik a miniszterelnök környezetének kastélyvásárlásaival magyarázzák azt a törvénymódosítást, ami 2017-től lehetővé teszi a kastélyfelújítások költségeinek leírását a társaságiadó-alapból több, mint 30 milliárd forint összegig - írja a 444.hu.

A tulajdoni lap szerint  a tranzakció még nem zajlott le, a tulajdonos továbbra is a budapesti székhelyű Pharaon-Alfa Kft. A vállalkozás vezetője az elhunyt Ghaith Pharaon Jordániában élő ügyvédje.

(444.hu)