A Szabad Pécs leváltatná Kecskés Istvánt, aki szerint Judith Sargentini igazán bekaphatna egy darab húst

2018. szeptember 19. 06:17 - szerző: 168 Óra

„A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) elnöke, Kecskés István – a Nemzeti Sport munkatársa – a napokban, személyes közéleti hírek kommentálására létrehozott blogján (Ez a tuti) Judith Sargentini holland zöldpárti képviselőről írt. A szerző pozíciója és a véleménycikk stílusa miatt a Szabad Pécs nyílt levelet küldött a DUE Vezetőségének és Tagságának" – jelentette be a Népszabadság-díjas pécsi hírportál. 

A főszerkesztő, Babos Attila rámutat, Nemzeti Sport munkatársa személyeskedő, obszcén hangot engedett meg magának véleménycikkében, egyben egy nagy közösség, a vegetáriánusok/vegánok tagjait durván megsértette, de emiatt elmúlt napokban nem kért bocsánatot.

Véleménycikkével Kecskés bizonyította, hogy nem érdemes egy, a felnövekvő ifjúság, a jövő újságíró generációinak oktatására, pláne nem alkalmas egy, e célt megfogalmazó, nagy szervezet vezetésére – írta Babos.

Kecskés azt írta, nem érti, „mi a tökömnek örült" Sargentini, amikor az EP kétharmaddal megszavazta a jelentését. A DUE elnöke szerint szerint mindenki jobban járt volna, ha a vegetáriánus Sargentini jelentéstétel helyett inkább bekapott volna egy darab húst.