A Suzuki gyárához láncolta magát az MSZP alelnöke, miután kirúgták az új szakszervezet vezetőjét

2019. június 18., 12:21

Szerző:

Az esztergomi Suzuki gyár kapujához láncolta magát Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke, annak szakszervezeti ügyekkel foglalkozó politikusa – erről Facebookon tartott élő bejelentkezést. A gyárban Komjáthi szerint figyelmen kívül hagyják a munkavállalók jogait.

Addig nem távozik, amíg nem egyeztet vele valaki a munkavállalók helyzetéről.

Választása – valószínűleg – azért is eshetett a Suzukira, mert ott történhetett meg az, hogy a frissen alakult szakszervezet vezetőjét még azelőtt kirúgták, hogy az a megválasztása utáni másnap leadhatta volna az alakulásról szóló iratokat. A szakszervezeti vezetőket elvileg törvény védi az önkényes kirúgással szemben, de a lépéssel a Suzuki az utolsó pillanatban még megválhatott a férfitól. A japán cég eddig sikerrel akadályozta meg helyi szakszervezet alapítását.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.