A Spar nem alkalmazza a 400 órás túlórakeretet, és nagyon meg akarja tartani a dolgozóit

2019. január 10., 16:20

Szerző:

A Spar Magyarország Kft. azon túl, hogy nem kívánja alkalmazni áruházaiban a 400 órás túlórakeretet, megállapodott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével (KASZ), hogy a dolgozók béréről és az őket megillető juttatásokról. A szakszervezet közleményében azt írja, hogy az üzletekben és a logisztika központokban a legtöbb dolgozót foglalkoztató munkakörökben a kezdő bér minimum havi bruttó 220 ezer forint, a béremelés január 1-től érvényes.

– Az adóterhek jelentős növekedése ellenére a nettó 100 ezer forintos készpénzes juttatást is részben sikerült megőrizni, éves szinten bruttó 120 ezer forintos készpénzes juttatásra változtatva. Megmarad a 13. havi jutalom is

– jelentette be a KASZ elnöksége.

Emellett a Spar külön jutalomban részesíti azokat a dolgozókat akik hűségesek a céghez és SZÉP kártyán 40 000, 80 000, és 100 000 forintos juttatást ad dolgozói számára az eltöltött évek számától függően.

A KASZ és a Spar tavaly decemberben kezdett szóban egyeztetni a Munka Törvénykönyve azon módosításairól, amely a többlettúlóráról és a 3 éves munkaidőkeretről szól. A felek már akkor szóban megállapodtak arról, hogy a munkaidőkereten és a túlmunka szabályain a cég nem kíván változtatni. A megállapodást ma alá is írták.