A sírás rázta, de nem hagyja magát megfélemlíteni a hódmezővásárhelyi független jelölt

2018. január 9. 11:38 - szerző: 168 Óra

„Ez a rendszer erkölcsileg már megbukott" – mondta a Hír Tv Egyenesen című műsában Márki-Zay Péter, aki ellenzéki támogatással indul független jelöltként Lázár János városában, Hódmezővásárhelyen a polgármesteri posztért.

Fotó: dkp.hu

A magát keresztény, jobboldali szavazónak tartó Márki-Zay úgy véli, ez már nem demokrácia. Az embereket megfélemlíti a rendszer. Vele is éppen most teszik ezt, hiszen váratlanul, karácsony előtt kirúgták állásából, felesége cégét fenyegetik, utcáját pedig a napokban bekamerázták.

Márki-Zay Péter elérzékenyülve beszélt arról a stúdióban, hogy hite és az emberek támogatása megerősíti, és büszkén száll szembe a Fidesszel.

 „Az, amit az utóbbi időben megéltem, amikor ez a nagyon feszült állapot volt az állásom elvesztése után, és amikor úgy döntöttem – azon a hétvégén, a december 15-ét követő két nap –, hogy mégis vállalom az indulást, az egy nagyon komoly idegfeszültség volt. Amikor a szentmise után a kislányom a barátnőivel gitározva azt énekli – ez a nincs más Isten című dal, egy nagyon-nagyon szép dal –, és azt mondja, hogy ki ellenünk, ha Isten velünk, az hegyeket mozgat.

A gyerekeim soha nem láttak sírni. De rázott a sírás, a hit. Azóta is azt érzem, hogy a jó Isten támogat ebben, és hogy ez az út, amit nekem vállalnom kell" – fogalmazott.