A saját pénzéből bérelt limuzinnal hozza-viszi a beteg gyerekeket Zoltán, a csupaszív taxis

2018. szeptember 26., 12:01

Szerző:

Berinszki Zoltán éjjel sofőrködik, nappal beteg és fogyatékkal élő gyerekeket szállít. Létrehozta a Taxisok és civilek a beteg gyermekekért alapítványt, taxicsekkeket vásárolt, hogy a gyerekek néhány órára hazamehessenek a kórházból, a saját pénzéből limuzint bérel, hogy cirkuszba, repülőnapra, fesztiválokra vihesse őket – írja az Abcúg.

Zoltán kitalálta, hogy azzal segít a gyógyíthatatlan beteg gyerekeknek és családjaiknak, hogy hazaszállítja őket az ünnepekre. Kiírta az ötletét Facebookra és jelentkezett is egy család, amelynek a kétéves, halálos beteg gyereke a szegedi gyermekkórházban feküdt A család Hódmezővásárhelyen élt, nem volt saját autójuk, a kisfiú pedig csak háromórás kimenőt kapott a következő infúzióig.

Mivel tömegközlekedéssel nem tudták volna a gyereket hazavinni a családi karácsonyozásra, Zoltán ment érte délután háromra, pontban hat órára pedig visszavitte a kórházba. Hatalmas öröm volt a családnak, hogy együtt tölthették a karácsonyt. Két hónappal később a kisfiú meghalt.

Berinszki Zoltán
Fotó: Facebook/Berinszki Zoltán

Zoltán nem maradt sokáig egyedül a kezdeményezésben, egy online felhívásnak köszönhetően egy hét alatt csaknem hatszázan jelentkeztek önkéntesnek az ország minden pontjáról.

Mára már 1300-an vannak az ország szinte minden városában. 

A kórházban fekvő beteg gyerekek ma már nem csak az ünnepekkor vehetik igénybe a taxis jótevő szolgáltatásait. A SOTE budapesti orvostanhallgatói hallottak Zoltán kezdeményezéséről, és szerették volna valahogy segíteni a munkáját, ezért egy bált szerveztek, aminek teljes bevételét az alapítványnak adták.

A befolyt összegből Zoltán megállapodott egy szegedi taxitársasággal, akiknél előre megvásárolt 1500-2000 forint névértékű taxicsekkeket, amelyeket odaadott a szegedi gyermekkórházban dolgozó szociális munkásoknak.

Ők kutatják fel azokat a gyerekeket az osztályokon, akik csak a taxisok segítségével tudnak hazamenni.

Hogy még nagyobb örömet szerezzen a gyerekeknek, már egy limuzint is bérel, az autó minden szegletében, zegében, zugában cukorkák vannak elrejtve a gyerekeknek. A járműnek akkora keletje van, hogy Zoltán most a taxizásból tesz félre pénzt, hogy meg is vehessen egyet.

A híres limuzin
Fotó: Facebook/Berinszki Zoltán

A férfi nem csak a kórházban fekvőkön igyekszik segíteni, hanem hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő gyerekeken is. Az egyik legnagyobb és éppen futó projektjét a Richter Flórián Cirkusszal közösen csinálja. Richter Flórián kereste meg őt egy évvel ezelőtt, és ajánlotta fel, hogy az ország bármely pontján lévő előadásukra szeretettel vár tizenhat, Zoltán által kiválasztott gyermeket.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.