A rendőrfőnök szerint nem szül jót, ha megbüntetik a tilosban parkoló kórházigazgatót a karcagi rendőrök

2019. július 17., 09:55

Szerző:

Teleki Zoltán, karcagi rendőrfőnök arra kérte beosztottait, hogy ne járjanak el jogszerűen és ne büntessék meg a gyakran tilosban parkoló karcagi kórház igazgatóját, Nagyné László Erzsébetet – írja az Index egy kiszivárgott hangfelvétel alapján.

Ha nem hagyják békén, nem kapnak majd szívességeket

– jelezte Teleki a kollégáinak. Ez a szívesség rendszerint azt jelenti, ha egy rendőrnek valamilyen kórházi vizsgálatra van szüksége, akkor azt a kórház a várólistákat megkerülve soron kívül elvégzi, már ha Teleki áttelefonált a – ezzel maga az alezredes példálózott, mikor kiadta az utasítást. Hozzátette, hogy évek óta ez a gyakorlata. Az utasításra azért volt szükség, mert

egy rendőr a feladatát végezve feljelentette a kórházigazgatót, mikor az a mozgássérültek számára fenntartott helyen parkolt.

A hangfelvétel tanúsága szerint Teleki indulatosan arról beszélt, hogy a feljelentés miatt "már nincs kvótájuk" a kórháznál.

Felavatták a rendőrkapitányság új épületét Karcagon A városi rendőrkapitányság új épülete az avatás napján, 2019. április 23-án
Fotó: Czeglédi Zsolt

„Differenciálni kell” –hangzott el Telekitől, hogy kiket büntetnek meg és kiket nem. Például megemlítette több visszaeső bűnöző nevét, hogy a rendőrök őket "üssék", ahol lehet, mikor büntetés lehetőségéről van szó. A rendőrök némi vitába szálltak vele, hogy ez maga a korrupció, erre Teleki azt mondta, hogy

„Hiába jártok el jogszerűen. Ez nem szül jót, mert utána, ha valamit kérni akarunk, hogy könnyebb legyen nektek, az állománynak, majd egy jó nagy fityiszt mutatnak be nekem.”

A főigazgatón kívül szóba esett egy főorvos is, aki nem akart aláírni egy látleletet, mert ellene is eljártak a rendőrök.

A portál értesülései szerint Teleki végül betartotta ígéretét és "elsimította" a kórházigazgató ellen tett feljelentést.

A kórház nem reagált az Index megkeresésére, a rendőrkapitány sem, csak Vojter-Szabó Zita a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője válaszolt:

„A hivatali visszaélés gyanúját keltő állítását a Karcagi Rendőrkapitányság vezetője és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság is határozottan visszautasítja. A Karcagi Rendőrkapitányság vezetése és állománya a hatályos jogszabályok, normák, illetve törvényi rendelkezések szerint végzi munkáját, ahogy tette ezt ebben az esetben is. Ahol a törvény lehetőséget ad rá, a rendőr mérlegelési jogkörénél fogva egyébként is differenciáltan intézkedik.”

A rendőrség közölte, hogy nem terveznek vizsgálatot indítani.

Ugyanakkor állítólag a hangfelvétel alapján az Index szerint már benyújtottak egy feljelentést az alezredessel szemben.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.