Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

A régészetbe is beszáll Tiborcz István jó üzlettársa, a Magyar Nemzeti Múzeum 500 milliós keretösszegéből szakíthat

2018. november 15. 12:58 - szerző: 168 Óra

Paár Attila volt az, aki 2015-ben megvette Orbán Viktor vejének a résztulajdonát az Eliosban..

Régészeti feltárásokhoz kapcsolódó föld- és bontómunka, illetőleg geodéziai és térinformatikai feladatok ellátására írt ki pályázatot a közelmúltban a Magyar Nemzeti Múzeum, 500 millió forintos keretösszeg erejéig. Az állami intézmény természetesen megtalálta az erre legalkalmasabb építőipari céget, a West Hungária Bau Kft.-t, amely két másik vállalkozással konzorciumban indulva el is nyerte a megbízást. A WHB két dolog miatt érdekes választás. Egyrészt azért, mert az utóbbi években tömegével nyeri a nagyértékű közbeszerzéseket, másrészt a cég fő tulajdonosa Paár Attila.

Paár Attila
Fotó: Építészfórum

A cégtulajdonos pedig korábban üzlettársi, manapság inkább kiváló személyes viszonyban van Orbán Viktor miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal. Annyira jó viszonyban, hogy amikor Tiborcz közvilágítási cége, a gyanús körülmények között EU-s milliárdokat elnyelő Elios Zrt. neve már túlságosan kínossá vált a kormányfő veje számára, Paár a WHB-n keresztül átvette az Elios tulajdonosi jogait.

Építőipari cégként nyilván a WHB is alkalmas régészeti munkákra, azonban figyelemre méltó a vállalat sokoldalúsága, ha éppen egy Mészáros Lőrinc által einstandolt tatabányai közteret kell felújítani, vagy a paksi atomerőműnek kell földrengésálló vezetési központot építeni, vagy pedig egy Andrássy úti villát kell megvenni, hogy Tiborcz cége butikhotellé alakíthassa át.