Agymosással próbálkozik az Audi, monitorokon felvillanó képekkel hangolják a dolgozókat a sztrájk ellen

Eközben már a pozsonyi Volkswagen-gyárban is gondot okoz a győri munkabeszüntetés.

2019. január 29., 14:35

Szerző:

A győri Audiban január 24. óta tartó sztrájk a pozsonyi Volkswagen gyár termelését is befolyásolja az onnan származó alkatrészek miatt – közölte a Volkswagen Slovakia szóvivője.

A szóvivő ugyanakkor merő spekulációnak minősítette azt a közösségi oldalakon terjedő információt, miszerint a győriek sztrájkjához – szolidaritásból vagy más ok miatt – a pozsonyi VW dolgozói is csatlakozni készülnének.

A pozsonyi Sme napilapnak nyilatkozó gazdasági elemző, Boris Tomciak szerint, ha a sztrájk folytatódni fog Győrben, akkor egyes típusok gyártása teljesen leállhat a pozsonyi üzemben, ugyanis ott a költségtakarékosság miatt az autómotorokból viszonylag kisebb készleteket tartanak raktáron.

Az egyhetesre tervezett sztrájk okozta alkatrészhiány a konszern több gyárában is negatívan befolyásolta a gyártást. Köztük a legnagyobb gondokat az Audi ingolstadti üzemében okozta a sztrájk, ahol a Győrben készülő motorok hiánya miatt hétfőn teljesen leállt a termelés.

A győri sztrájkról szóló elemzésünket itt olvashatják. 

Eközben az Audi piszkos trükkökkel próbálja megakadályozni, hogy még többen csatlakozzanak a munkabeszüntetéshez. A 24.hu arról számolt be, hogy a még nem sztrájkoló dolgozókat az alábbi képekkel, üzenetekkel bombázzák. Ezeket a képeket olyan monitorokon jelenítik meg, amelyek korábban a munkavégzéssel összefüggő instrukciókat közöltek.

Fotó: 24.hu/olvasó
Fotó: 24.hu/olvasó