A plébániára törtek be alkoholért, mert a boltok már bezártak

A Sajókazai Rendőrőrs már befejezte az ügy vizsgálatát.

2021. január 24., 12:15

Szerző:

 

Két sajókazai barát betört a helyi plébániára 2020. július 20-án a késő esti órákban -írja a police.hu. A gyanúsítottak emlékezete szerint már mindketten elég ittasak voltak, amikor úgy döntöttek, hogy még tovább szeretnének italozni. Mivel nem akartak messze menni és az üzletek már zárva voltak, így úgy gondolták, hogy a közeli plébánián keresnek alkoholt. 

Betörtek az épületbe, ahonnan három üveg bort és egy üveg égetett szeszt, valamint különféle porcelán tárgyakat loptak el. A rendőrök hamar azonosították és gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalokat, akik részletes beismerő vallomást tettek.

A Sajókazai Rendőrőrs a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.