A MÚOSZ felajánlotta Orbán Viktornak, hogy segít megszervezni az ígért sajtótájékoztatót

2018. december 13., 22:24

Szerző:

Orbán Viktor miniszterelnök nyáron ígéretet tett arra az őt kérdezni próbáló újságíróknak a parlamentben, hogy egy év végi sajtótájékoztató keretében válaszol a tőle egyébként jellemzően elzárt újságírók kérdéseire. Ezért a Magyar Újságírók Országos Szövetsége most felajánlotta segítségét a rendezvény megszervezéséhez és lebonyolításához. Ahogy közleményükben írják, a helyszínt is örömmel biztosítják a várhatóan nagy érdeklődéssel kísért eseményhez.

„A MÚOSZ mint Magyarország legnagyobb, több ezres tagságú újságíró-szervezete fölajánlja, hogy házigazdaként megszervezi és lebonyolítja a magyar miniszterelnök sajtótájékoztatóját, biztosítva, hogy az újságírók egyenlő feltételekkel kapjanak lehetőséget a kérdezésre. Bízunk benne, hogy az alaptörvény és a médiatörvény vonatkozó rendelkezéseinek szellemében megfogalmazott konstruktív javaslatunk a kormányfőnél pozitív fogadtatásra talál, és annak révén a sajtószakma tevékenyen hozzájárulhat a közvélemény tájékozódási igényének kielégítéséhez, a szabad nyilvánosság működési rendellenességeinek korrekciójához”

– írja a szervezet.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A MÚOSZ egyébként nemrég bejelentette, hogy a Liszkay Gábor vezette fideszes médiaholding, vagyis a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány ügyében az Alkotmánybírósághoz fordul, mivel álláspontjuk szerint törvénytelen, hogy a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek nyilvánította a majdnem 500 kiadványt érintő fúziót. Ezzel ugyanis megszűnt annak a lehetősége, hogy a Gazdasági Versenyhivatal, illetve a Médiatanács vizsgálhassa az egyesülés versenyjogi érvényességét.