A Momentum vasárnap osztja ki a szánkókat és az ajándékcsomagokat, meghívták a Fidesz kommunikációs igazgatóját is

2019. január 18. 20:10 - szerző: Ágoston Zoltán

Rászoruló kelet-magyarországi családok kapják meg azokat a szánkókat és ajándékcsomagokat, amelyeket a Momentum Mozgalom által indított pénzgyűjtő akció nyomán vásárolt a párt – derül ki a szervező, Szarvas Koppány Bendegúz péntek délutáni Facebook-videójából.

 

A momentumos politikus azután indította el az akciót, hogy az Orbán-kormány elleni december 12-i tüntetésen eltűntek vagy megrongálódtak azok a Kossuth téri szánkók, amelyeket az Országgyűlési Hivatala vásárolt a rászorulóknak.  Huszonhárom szánkót rongáltak meg, egyenként tizenkétezer forintba kerültek, a kár tehát negyedmillió forint, amihez képest 2106 euró (átszámítva körülbelül 670 ezer forint) gyűlt össze.

A szánókat és az ajándékcsomagokat vasárnőp osztják ki a rászorulók között, az átadásukra pedig Szarvas Koppány Bendegúz meghívta Hidvéghi Balázst, a Fidesz kommunikációs igazgatóját is, aki az egyik nyilatkozata tanúsága szerint nagyon fél, hogy az adomány végül a Soros-hálózat kezében köt ki.

– Meglátjuk, hogy lesz-e vér a pucájában akár Hidvéghi Balázsnak, akár bármelyik fideszesnek szembenézni azokkal az állapotokkal, amelyek nyolc év Fidesz-kormányzás után vannak Magyarország egyes területein

– fogalmazott a momentumos politikus.