Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

A Momentum a köztévében megoldotta, hogy igazi hírek is elhangozzanak

2019. május 13. 10:38 - szerző: Unyatyinszki György

Az európai parlamenti választási kampány során a közmédia kénytelen eleget tenni törvényi kötelezettségeinek, így a szokásosnak mondható zéró adásidő helyett minden ellenzéki pártnak biztosítania kell öt-öt percet, hogy bemutassák választási programjukat.

Legutóbb a Momentum Mozgalom, illetve Hajnal Miklós elnökségi tag kapott lehetőséget, hogy bemutassa a párt programját, de az adásidőt inkább arra használta fel, hogy a közelmúlt olyan eseményeiről is beszámoljon egy rögtönzött híradó formájában, amiről egyébként az állami média nem tájékoztatja az állampolgárokat. Szó esett többek között

Íme a teljes öt perc:

Már a tavalyi kampányban is kellemetlen perceket okoztak ezek a megszólalások az M1 szerkesztőségének, ugyanis a politikusok rendre kikérték maguknak, hogy csak akkor szólalhatnak meg vendégként, ha arra törvény kötelezi a közmédiát. Rendre kifogásolták a közpénzből fenntartott televízió és rádió pártosságát, többen egyszerűen elhagyták a stúdiót - mint legutóbb a DK -, demonstrálva, hogy "nem asszisztálnának a hazugságokhoz", mert nem akarják azt a látszatot kelteni, mintha "normális állami médiája" lenne az országnak.