Visszatérnek a szélsőjobboldali félkatonai vonulások, jön a Betyársereg, a Mi Hazánk Mozgalom „cigányterrort” emleget

2019. május 8., 15:00

Szerző:

Május 21-én erődemonstrációt tart a Mi Hazánk Mozgalom és a Betyársereg Törökszentmiklóson, szövetségeseikkel, vagyis a MIÉP-pel és a Független Kisgazdapárttal közösen az utcai terror miatt – jelentette be Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke.

Toroczkai László állítása szerint áldatlan, „vadkeleti vagy vadnyugati állapotok” vannak Törökszentmiklóson.

Az eset előzménye, hogy egy férfi néhány héten belül többször is összevert embereket a városban minden előzmény nélkül. A második támadás után a rendőrség őrizetbe vette a férfit, az viszont komoly felháborodást váltott ki, hogy az első támadás után szabadlábon maradt.

A Mi Hazánk Mozgalom „Elég volt a cigányterrorból!” címmel hirdetett meg sajtótájékoztatót, Toroczkai László pedig azt írta, „ha ez a terror Ásotthalmon történne, már a főtéri kalodánkba lenne zárva ez az előember, az egész kompániájával együtt”.

– Sajnos annak ellenére, hogy jobbikos polgármestert választottak, úgy tűnik, hogy ezek az áldatlan, egészen chicagói típusú maffia-állapotok nem változtak meg Törökszentmiklóson, hiszen azóta is folyamatosak a hasonló híradások, összecsapások, terror, különböző cigány családok terrorizálják a helybeli, tisztességesen dolgozó embereket is

– mondta ma Toroczkai László. Bejelentette, hogy felvonulnak Törökszentmiklóson, mert „elég volt abból, hogy néhány cigány család terrorizálja a várost”. Azt is megjegyezte, hogy ha a Mi Hazánk kormányon lenne, bérrabtartási megállapodást kötnének Oroszországgal, és az ilyen bűnelkövetőket szibériai börtönökbe küldenék.

A párt ingyenes közéleti lapot is indított, amit április óta postaládákba szórva is terjesztenek. A lap első számában közöltek egy hergelő cikket arról, hogy véleményük szerint az egész országban „tombol a cigánybűnözés”.

(A 444.hu nyomán)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.