A menekülteket rugdosó László Petra szerint a 21. század legjobban megszervezett boszorkányüldözése folyt ellene

2018. november 6., 14:48

Szerző:

László Petra szerint ami vele történt, az a 21. század legjobban szervezett boszorkányüldözése volt – nyilatkozta a Pesti Srácok munkatársa a Pesti Srácoknak adott interjúban.

Az N1TV elbocsátott riportere 2015-ben több a magyar és a nemzetközi sajtóban is megjelent több videó, amelyeken az látható, hogy a nő a déli határszakasznál az ország területére illegálisan belépő, rendőrök elől menekülőkbe, köztük egy gyerekbe rúgott bele. Az eset nemzetközi szinten is hatalmas felháborodást keltett.

Az első fokon eljáró Szegedi Járásbíróság garázdaságban mondta ki bűnösnek László Petrát, és három év próbaidőre bocsátották. Másodfokon az egyik szír férfit el nem érő rúgást is garázda magatartásként minősítették, de maradt a próbaidő. A Kúria múlt héten viszont bűncselekmény hiányában felmentette őt. A legfelsőbb bírói fórum a döntést azzal indokolta, hogy egy mozdulatsort az elkövetéskori, pillanatnyi környezetnek megfelelően kell vizsgálni, nem pedig utólag, az eredeti helytől és időtől függetlenül, kiragadva. A bírói indoklás szerint a cselekmény helyes jogi minősítése rendzavarás szabálysértés lett volna, de a szabálysértés mára elévült. Azt viszont a bíró hangsúlyozta, hogy László Petra cselekménye ettől még nem volt jogszerű, és egy serdülő gyerekbe belerúgni nem csak jogtalan, de ízléstelen is.

A Pesti Srácok ezt úgy értelmezi, hogy a Kúria azt mondta ki, hogy az operatőr nem rugdosott migránsokat.

László Petra a 2015. szeptember 8-i eseményről azt meséli a portálnak, hogy előző nap Kárpátalján forgatott 16 órát, és nagyon elfáradt.

– Kisberk Szabolcs akkori főszerkesztő ennek ellenére leküldött Röszkére, ahol a határ szerb oldalán akkora már több száz migráns verődött össze, és erőszakkal akartak Magyarország területére lépni. Amikor áttörtek, és éppen nekik háttal állva forgattam, a rohanó emberek közül többen meglöktek. Senkit nem akartam megrúgni, azért emeltem fel a lábamat, mert magamat és a felszerelésemet is meg kellett védenem. Távol akartam magam tartani a rohanó tömegtől

– mondja.

Az operatőr éppen Röszkéről utazott vissza Budapestre az eset után, amikor az autóban a főszerkesztő telefonon közölte vele, hogy kirúgta.

– A vérszagra gyűlő őrjöngők azonban nem álltak meg itt, többet akartak. Szerintem ami velem történt, az a huszonegyedik század legjobban megszervezett boszorkányüldözése volt. Egymást érték a valótlan alapú, a történteket szándékosan meghamisító, kizárólag a támadást szolgáló cikkek az elgáncsolt jóságos, szír apáról és a gonosz, rasszista magyarról. Hamarosan megtalálták Németországban Oszama Abdul Mohsen-t, akiből hírhamisítók azonnal nemzeti hőst faragtak. Már meg is volt a migránsválság jó és rossz arca – Oszama és én

– teszi hozzá László Petra.

Elmondása szerint a Kúria felmentő ítélete miatt jogi értelemben győztesnek érezheti magát, de mivel a bíróság azt is kimondta, hogy erkölcsileg kifogásolható, amit az operatőr tett, ezért nem rehabilitálták teljes mértékben.

2024. április 18., 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.