A megvesztegethetetlen Orbán tüntette ki az őt reptető Garancsi közpénzmilliárdokkal kitömött cégét

2018. október 12., 07:44

Szerző:

L. Simon László Facebook-posztjából derült ki, milyen nagy megtiszteltetés érte Orbán Viktor kötélbarátjának, Garancsi Istvánnak  állami megrendelésekben fuldokló cégét, a Market Zrt.-t – szúrta ki a 444.hu. Garancsi személyesen a miniszterelnöktől vehette át az év vállalata díjat nem kisebb rangú eseményen, mint a Schmidt Mária lapja által szervezett Figyelő Top 200 gálán.

 

Nemrég derült ki, hogy Garancsi István Vendégeként repült Orbán Viktor a Vidi bulgáriai meccsére egy 17 milliárdos luxus magánrepülőn, majd maga Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke közölte, hogy a csapat minden külföldi meccsére így utazik. Amikor számon akarták kérni, hogy fogadhat el ilyen nagy értékű ajándékot (törvényesen sehogy), közölte: „Harminc éve mindig így mentem, jövő héten is így fogok menni és azután is így fogok menni.” (Ami nyilvánvalóan nem lehet igaz, 30 éve biztos nem magángépen járt külföldi focimeccsekre.) Arra pedig, hogy az ajándékutak nem befolyásolják-e a döntéseit, Orbán azt mondta:

„Ami a lekötelezést illeti, szeretném látni azt az embert, aki engem le tud kötelezni!”

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.