A Médiatanács nem talált semmi kivetnivalót abban, hogy Bayer Zsolt ócska kis prolinak nevezte Nagy Blankát

2019. február 14., 11:34

Szerző:

Állampolgári bejelentések nyomán vizsgálta a Médiatanács az Echo TV Bayer show-jának január 13-i adását, amelyben a publicista szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis prolinak, kretén, barom állatnak nevezte az erősen kormánykritikus, trágár szavakat sem mellőző beszédeiről ismert, 18 éves Nagy Blankát.

A bejelentők szerint a műsorban megsértették az emberi méltóságot, a személyiségi jogokat és jó hírnévhez fűződő jogot, de azt is kifogásolták, hogy az adás korhatár-besorolás nélkül került fel később a Youtube-ra. 

A Médiatanács úgy döntött, hogy nem indít eljárást, mivel „a bejelentésekben vitatott tartalom egy konkrét személlyel kapcsolatos véleménynyilvánítás volt, amely önmagában – bár az valóban sértő lehetett az érintett személyre nézve – alkalmatlan arra, hogy a magánérdek sérelmén túlmutató, a közösség sérelmét is megvalósító médiaszolgáltatói magatartásnak legyen tekinthető."

A tanács szerint a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategória szempontjából

problematikus elemet a műsorszám nem tartalmazott

– írja a hvg.hu.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.