A MÁV vezérigazgatója is beszállt flexszelni - hétfőtől újra megnyit a Keleti pályaudvar

2019. május 24., 17:04

Szerző:

Vasárnap befejeződik a Keleti pályaudvar kéthetes belső karbantartása, így jövő hétfőtől újra megindul a vonatforgalom - jelentette be Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója pénteken.

Napokon belül befejeződnek a Keleti pályaudvaron végzett karbantartások Napokon belül befejeződnek a Keleti pályaudvaron végzett karbantartások
Fotó: Máthé Zoltán

A vasúti pályán, váltókon, biztosító berendezéseken, felsővezeték-hálózaton elvégzett munkáktól azt várja a MÁV, hogy nem kell majd sebességkorlátozásokat bevezetni, így pedig javul a menetrend. A kéthetes munkálatok alatt aszfaltozták a peront, váltóalkatrészeket cseréltek, lebontottak rengeteg bódét és büfét, de új ledes kijelzőfal is épült.

A bódék lebontásában a a társaság imázsfilmje szerint a MÁV-vezérigazgatója is részt vett részt, flexszel esett neki egy pavilonnak:

A MÁV felhívja a figyelmet, hogy a Rákos és Hatvan közötti pályafelújítás miatt a Keleti és Hatvan között továbbra is pótlóbuszok járnak InterCity helyett a gyors/sebesvonatok helyett a pótlóbuszok június 2-ig közlekednek Budapest, Stadion autóbuszpályaudvar és Hatvan között, majd visszaáll a Keleti lezárása előtti forgalmi rend

Gödöllő-Aszód-Balassagyarmat között június 2-ig szállítják pótlóbuszok az utasokat.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.