A Mandiner leleplezte, hogy Vona Gábor valójában muszlim

2018. január 25., 12:28

Szerző:

A Habony Árpád hitelezőjeként ismert Tombor András Mandiner című revolverpotáljának birtokába jutott felvételen Vona Gábor, a Jobbik elnöke muszlim fiatalok előtt török nyelven tesz hitet Allah mellett:

A vélhetően mobiltelefonnal készített felvételen Vona Gábor törökül beszél. A Jobbik elnöke a következőket mondja:  „Mi Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól.” A pártelnök Allah mellett hitet tevő mondatait üdvrivalgással fogadja a feltehetően török közönség – hozza a hideg frászt olvasóira a portál.

A Jobbik elnöke a Facebookon reagált a Mandiner felvetésére. Bejegyzésében „ócska és nevetséges hazugságnak" nevezte a cikket, amellyel szerinte megpróbálnak visszavágni, és elterelni a figyelmet arról, hogy a Jobbik „lebuktatta” a Fideszt. „Rámutattunk, hogy Orbán hazudik és nem képes megvédeni Magyarországot" – fűzte hozzá.

A török egyetemisták előtt török nyelven mondott beszédében nem Allahot dicsőíti, hanem Istent, akit török nyelven történetesen így neveznek – írta, hozzátéve, angolul is beszélt már Istenről, akiben római katolikusként hisz, és akit az angolok Godnak neveznek, a németek Gottnak, a franciák Dieu-nek és így tovább. Az arab keresztények Allahnak nevezik, és – fűzhetjük hozzá – Allahnak hívják anyanyelvükön a máltai katolikusok is.

„Szinte minden nagyobb beszédemet - például a 2016-os évadnyitót is - ezekkel a szavakkal fejeztem be: Atilla unokái vagyunk. Atilla unokái pedig - a Jóistenen kívül - nem félnek senkitől" – jegyzi meg Vona, aki jogi lépéseket tesz az ügyben.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.