A Ludovika lesz a 15. Maccabi Európa Játékok központi helyszíne

2018. november 12., 16:02

Szerző:

A Kerepesi úti Sportpark helyett a Ludovika, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem épületegyüttese lesz a központi helyszíne a 2019. július 29. és augusztus 7. között Budapesten rendezendő 15. Maccabi Európa Játékoknak.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a Védnöki Testület vezetője a grémium hétfői alakuló ülését követő sajtótájékoztatón kiemelte, hogy ez lesz minden idők legnagyobb magyarországi felnőtt multisport rendezvénye, amelyre 30 országból több mint 2500 sportoló, több száz edző és segítő, valamint több ezer szurkoló érkezik majd. A Maccabi Európa Játékokon 29 sportágban versengenek majd a zsidó sportolók, a sportesemény történetében először két parasportágban, teniszben és vívásban is rendeznek versenyeket.

Deutsch Tamás kitért arra is, hogy a zsidó sport, kulturális, vallási és közösségi esemény fővédnökének Áder János köztársasági elnököt kérte, fel, s július 30-án ő fogja megnyitni a játékokat az új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A játékok előkészítő munkájának támogatására létrejött Védnöki Testület vezetője közölte azt is, hogy a Kerepesi úti Sportpark 2020-2021-re fog megvalósulni, emiatt a játékok helyszíneit újra kellett tervezni.

Mint elhangzott, a legtöbb csapatversenyt a Ludovika Arénában, a lovaglást a Ludovika Huszárlovardában rendezik és különleges funkciókat kap a felújított Orczy-kert is, ahol koncerteket, kiállításokat, közösségi programokat tartanak majd. 

Az MTI kérdésére Deutsch Tamás elmondta, hogy a kormány korábban 2,1 milliárd forintos költségvetési támogatást hagyott jóvá a játékok előkészítésére és lebonyolítására, de mivel az előzetesen tervezettnél több ország és több sportoló jelezte részvételét, ezért további forrásokra lesz szükség.

A 168 Óra számolt be arról elsőként, hogy a másodjára is eredménytelen lett a Kerepesi úti Sportpark felépítésére kiírt közbeszerzési pályázat, amely a játékok központi helyszíne lett volna. Így kevesebb, mint egy évvel a verseny előtt egy kapavágás sem történt a helyszínen. A Miniszterelnökség indoklása szerint azért, mert túl drága ajánlatok érkeztek a pályázati felhívásra.

 

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.