A Liberálisok feljelentést tesz az állami kukaholding miatt

2018. október 12., 15:21

Szerző:

A Magyar Liberális Párt szerint a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. működésével kapcsolatban felmerül a hűtlen kezelés gyanúja, ezért feljelentést tesz az NHKV Zrt. ellen – áll a párt közleményében.

Azt írják, hogy a kukaholdingnak nevezett cég hónapok óta nem fizeti ki a szemétszállítás díját Budapestnek. Mostanra legalább 13 milliárd forinttal tartoznak a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-nek, emiatt  pedig az összeomlás szélére került a szelektív hulladékgyűjtés országszerte és most már Budapesten is.

– Az NHKV Zrt. milliárdokat szed be úgy, hogy senki nem tudja, hova tűnik a pénz. Beszédes, hogy a cégnek még idén októberben sincs lezárt pénzügyi mérlege. Az is jelzés értékű, hogy a könyvvizsgálók nem hajlandóak a nevüket adni a vállalat éves beszámolójához. A magánszférában emiatt már rég felszámolási eljárást indított volna a NAV bármelyik vállalkozás ellen

– írják a Liberálisok.

Fotó: Youtube

Szeptemberben a 24.hu írta meg, hogy az állami hulladékkezelő cég 20 milliárd forint két év alatti felélése után újabb, ezúttal 20 milliárd forintos hitelt vett fel annak ellenére, hogy óriási a káosz a vállalatnál. Még azt sem lehet tudni, hogy pontosan mekkora a hiány a cégnél, ugyanis csaknem négy éve csúszik az állami vállalat mérlegbeszámolójának leadása.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.