A lehúzott ablakon mutatott be az oktató a kamionosnak, aki erre baseball ütővel válaszolt

2019. június 14. 12:18 - szerző: 168 Óra

Vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 42 éves férfival szemben, aki nehezen viselte, hogy az előtte haladó gépkocsi lassan megy, ezért meg akarta leckéztetni a vezetőt.

A kamionsofőr idén februárban a 68-as főúton közlekedett Marcali-Bize felé, amikor a gépjárműoktató sofőr és annak tanítványa elé kanyarodott. A kamionsofőr beérte őket, és villogni kezdett, hogy ezzel is nyomást gyakoroljon rájuk. Ám az oktató nem gyorsított, hanem kinyúlt a kocsi ablakán, és bemutatott a kamionosnak. Utóbbi erre még dühösebb lett, tovább villogott, mire az oktató úgy döntött, talán mégis érdemesebb lenne elengedni a kamiont. Ekkor azonban már késő volt. A kamionos megállt mellettük, majd egy baseball ütővel a kezében szállt ki. Amint ezt az oktató meglátta, megpróbált elhajtani, de a vádlott még így is rá tudott csapni az autójára.

Az eseményeknek egy ott lakó férfi is szemtanúja volt, szólt is a kamionosnak, hogy fejezze be. Az oktatóval együtt a kamion elé állt, hogy megakadályozza az autóval baseballozó kamionos menekülését.

Az ügyészség közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett és más bűncselekményekkel vádolja a férfit. A vádiratában büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban halmazati büntetésül felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.