A legendás kávéfőzőgyár jövőjéről tárgyal a szarvasi polgármester, hátha sikerül megmenteni

2019. február 13., 12:58

Szerző:

Kedden délelőtt Babák Mihály, Szarvas polgármestere, valamint Dankó Béla országgyűlési képviselő közösen tárgyalt Bodó Sándorral, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkárával, valamint helyettesével Marczinkó Zoltán Istvánnal. Témájuk a Vas-Fémipari Zrt. volt – értesült a Beol.

Az üzem január végén jelentette be termelése befejezését, Az ötvenes évek óta működő magyar gyárból több száz ember kerül utcára. A társaság súlyos likviditási gondokkal szembesült, miután fő megrendelője, az IKEA, minőségi kifogásokra hivatkozva megszakította kapcsolatot a gyárral. A helyzeten a vállalkozás által végrehajtott másfél milliárd forint értékű beruházás sem tudott változtatni. 

Babák Mihály a lapnak elmondta, jelenleg azokat a lehetőségeket vették számba, miszerint a későbbi befektetőket – akik hasonló tevékenységet folytatnának mint a Vasipari – milyen módon tudnák támogatni.

„A tulajdonos jelenleg azzal foglalkozik, hogy a hitelből milyen eszközökkel tudja magát kimenteni. Számunkra pedig fontos, hogy a fölöslegessé vált vagyontárgyaknak új tulajdonost találjunk. Tehát a legfőbb kérdések, hogy lesz-e befektető és milyen támogatást kaphat létszámra vagy akár újfajta termékek gyártására" – tudatta Babák Mihály. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.