A Külügyminisztériumból kirúgták, Kásler Miklós tárcája havi félmillió forintos szerződéssel vigasztalja az Aston Martinnal száguldozó volt nagykövetet

2019. január 21., 12:39

Szerző:

A 444 vette észre az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerződéslistáján, hogy Perényi János volt nagykövet havi félmillió forintért koordinálhatja a Magyarország és Ausztria Burgenland tartománya közötti megállapodás tárcára háruló feladatainak a végrehajtását, és ő felel a határon túli magyarokat érinte emlékezetpolitikai kérdések kidolgozásáért is.

Aston Martin
Fotó: oe24.at/olvasói fotó

Perényi Jánosról még tavaly novemberben az oe24.at írta meg, hogy egy 250 ezer eurós Aston Martin gépkocsit használ diplomácia rendszámmal. Ezután a volt nagykövetet kirúgták a Külügyminisztériumból.

„A személygépkocsi nem a KKM tulajdona. A gépkocsit a volt bécsi nagykövet magánforrásból magánhasználatra vásárolta. A vonatkozó hír megjelenése után a közigazgatási államtitkár által azonnal elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a gépkocsi diplomatarendszám-használata szabálytalan. A volt bécsi nagykövetet elbocsátottuk a KKM állományából” 

– hangzott a KKM elbocsátó szép üzenete, de úgy tűnik, Perényi János most az Emmiben vigasztalódhat.