A kübekházi polgármester elrendelte, hogy a hőségriadóban nézzenek rá az egyedül élő idősekre

2018. július 30. 15:50 - szerző: 168 Óra

Az országos tisztifőorvos az ország egész területére 2018. július 30-án (hétfő) 12.00 órától, 2018. augusztus 3-án (péntek) 24.00 óráig II. fokú hőségriasztást rendelt el.

Ezért Molnár Róbert Kübekháza polgármestere Facebookon is arra kérte a falu lakóit, hogy fokozottan ügyeljenek a gyermekek, betegek, idősek folyadékfogyasztására, nyissanak be a veszélyeztetett csoportba tartozó szomszédokra, ismerősökre, és nézzeék meg, hogy jól vannak-e.

Fotó: Facebook

A polgármester elrendelte, hogy a Szociális Centrum munkatársai ellenőrizzék az egyedül élő, idős, betegek folyadékfogyasztását és egészségi állapotát.

A független Molnár Róbert volt az, aki szeretetkampányt indított a menekültek elleni első gyűlöletszító plakátok megjelenésekor. Készíttetett két plakátot is Kübekházára. „Tudta? Kübekháza egy jó kis falu. Se kisvasútja, se stadionja, de itt él Sumák, a világ legjobb festője és Miksi Piroska, aki férjet keres” - szólt a szöveg.

A választási kampány alatt támogatásáról biztosította a hódmezővásárhelyi győztest, a szintén függetlenként induló Márki-Zay Pétert. Lázár János ezért meggyőző érvként használta egy korábbi felszólalásában, hogy a kérdés egyszerű: „A vásárhelyiek olyan települést akarnak, mint Kübekháza, vagy olyat, ami Debrecenre hasonlít. Az emberek eldöntik, hogy faluban vagy polgári nagyvárosban szeretnének élni" - összegezte a választások tétjét akkor a miniszter. Molnár Róbert egy videóval reagált Lázár János szavaira, amelyben megmutatta, milyen Kübekházán élni.