A közigazgatásból kirúgnak 6810 embert, de Kásler Miklós nagylelkűen adott Magyarországnak még néhány miniszteri biztost

2018. november 10., 00:05

Szerző:

hvg.hu és a 444 a Hivatalos Értesítő nyomán  hívja fel a figyelmet, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a tárcájánál lévő 9 államtitkár és 20 helyettes államtitkár működik.

  • Baán László, a szépművészeti Múzeum igazgatója 2018. november1 és 2019. április 30. között a Városliget fejlesztéséért és a Magyar Állami Operaház beruáházásaiért felel.
  • Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő, volt kulturális államtitkár „a kulturális alapellátás kiterjesztésének prioritási rendjének és szempontrendszerének összehangolásáért felelős miniszteri biztos lesz, de ő készíti elő „a kulturális alapellátás statisztikai mutatóihoz tartozó adatok gyűjtésének, informatikai kezelésének és értékelésének rendszerét és a szükséges informatikai fejlesztés tartalmát” is.
  • Petneházy Szabolcs Attila volt fideszes országgyűlési képviselő „a magyar–magyar kulturális kapcsolatokért” felelős miniszteri biztos lesz.
  • Rónaszékiné Keresztes Mónika volt képviselő a magyar zenei nevelésért felelős miniszteri biztosi posztot kapja.
  • Garai Péter a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program eredményes végrehajtásához kapcsolódó feladatokat koordinálja.
  • Hankó Balázs Zoltán az orvos- és egészségtudományi képzést folytató felsőoktatási intézmények fejlesztéséért felel.
  • Szekeres Pál a fogyatékos emberek társadalmi integrációjáért felelős miniszteri biztos.
  • Vartus Gergely az e-health koordinációjáért felel miniszteri biztosként.
  • Szentes Tamás a A hajléktalan-ellátásért felel
  • Jeneiné Rubovszky Csilla belvárosi alpolgármester az Idősügyi Infokommunikációs Program miniszteri biztosa.

Ezen kívül Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője is kinevezett egy miniszteri biztost, mégpedig Takács Szabolcs személyében, aki egyébként a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség államtitkára. Ő a „2020. évi Dubaji Világkiállításon történő magyar megjelenés előmozdításával kapcsolatos diplomáciai feladatokat” fogja ellátni.

A miniszteri biztosi tisztségért mindenkinek a helyettes államtitkárokénak megfelelő 750 ezer forintos fizetés jár és egy külön titkárság a minisztériumban, kivéve Szentes Tamást, aki egyiket sem kapja meg. 

Mindez aközben történik, hogy az Orbán-kormány által bejelentett 6810 fős leépítési hullámban a legtöbb munkatársat, 2250-et az Emmiből és a tárca háttérintézményeiből küldik el, pénteken pedig kiderült, hogy az Agrárminisztérium gyakorlatilag kinyírja a magyar természetvédelmet.