A kormánymédia szerint Juhász Péter bántalmazta feleségét, a politikus állítja, fordítva történt

2018. február 12. 11:55 - szerző: 168 Óra

Két napja a Bors közölt „leleplező” cikket Juhász Péterről, az Együtt elnökéről. A cikk azt állította, hogy Juhász éveken keresztül verbálisan bántalmazta, érzelmileg zsarolta és pszichés nyomás alatt tartotta volt feleségét, majd benyugtatózva napokra egy lakásba bezárva tartotta a nőt, sőt, meg is verte.

A portál peranyagokra is hivatkozik, amik már bíróságon vannak – ezeket egyelőre nem tudni, hogyan is szerezték meg. A Bors után az Origo is rárepült a témára, vasárnap már ott jelent meg, hogy a Tények megszerezte a periratokat, és az esti adásban ismertetik is azt. 

Az Origó szerint a politikus gyermekeit is bántalmazta és elhanyagolta, ráadásul el is rabolta őket édesanyjuktól. Amikor pedig vissza kellett volna adnia a gyerekeket, inkább tüntetést szervezett, hogy ezzel lehetetlenítse el az utazást.

Juhász Péter blogján tételesen cáfolja az állításokat. Fényképeket és üzenetváltásokat közöl, amik teljesen más képet mutatnak a család kapcsolatáról, és azt hivatottak bizonyítani, hogy Juhász nem gyógyszerezte be és zárta be volt feleségét. Állítólag valóban történt bántalmazás, csakhogy Juhász szerint ő volt a szenvedő fél. Juhász azt is állítja, a nő hagyta el őt egy családos férfiért, ami problémát generált az illető családjában, ezért döntött úgy a nő, hogy külföldre megy. A kormánymédia ezzel szemben azt állította, hogy Juhász elől kellett a nőnek külföldre szöknie.

Juhász Facebook-oldalán azt írja, hogy büntetőeljárást, sajtóhelyreigazítási pert, és polgári peres eljárásokat indít a „hazugságokat terjesztő kormánypropagandistákkal szemben”.