A kormány nem foglalkozott Lázár füstmentes Magyarországával

2018. október 18., 16:53

Szerző:

A kormány nem foglalkozott a 2020 január 1-je után születőkre vonatkozó dohányvásárlási tilalom kérdésével, mivel Lázár János ilyen javaslatot egyelőre nem tett le hivatalosan a kabinet asztalára – válaszolta a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI megkeresésére csütörtökön.

A nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos Siófokon, a Tobacco Hungary konferenciáján csütörtökön bejelentette, kezdeményezni fogja, hogy azok, akik 2020. január 1. után születnek Magyarországon, ne vásárolhassanak dohányterméket, ehhez, ha szükséges az alaptörvényt is módosítják. Az abszolút tilalom célja, hogy Magyarország a világon elsőként füstmentes ország legyen – tette hozzá.

Ez alapján a (Lázár számára) legoptimistább forgatókönyv szerint is csak 2095-96-ra szűnhet meg a legális dohányárusítás Magyarországon, tehát ez pont nem az az eset, amikor azt mondanánk, hogy addig akár fél lábon is kibírjuk.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.