A kormány milliárdokat szór el gyűlöletkampányra, és Orbán Viktor most egy levélben még kér pénzt a fideszesektől

2018. január 2. 17:17 - szerző: 168 Óra

A Jobbik után egy újabb párt döntött úgy, hogy közösségi finanszírozással erősít –  írja az Index. A Fidesz keddi közleménye szerint ugyanis a párt támogatói a napokban magától Orbán Viktortól kapnak levelet, amelyben egy csatolt csekk is lesz, amellyel a levél címzettjei hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a Fidesz sikerrel tudja megvívni az következő időszak politikai küzdelmeit.

A pártnak kell az anyagi támogatás a Soros elleni küzdelemben - üzente Orbán
Fotó: Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

Eszerint a pénzre azért van szüksége a Fidesznek, mert Soros György tevékenységével szemben most mindennél fontosabb megvédeni Magyarországot. A levelet – amelynek az utóiratában szerepel a kérés – csak azok kapják meg, akik erre korábban felhatalmazást adtak.

Bár a közösségi finanszírozással önmagában semmi probléma, a Fidesz húzása annak fényében enyhén szólva visszatetsző, hogy az Orbán-kormány csak az „Állítsuk meg Brüsszelt!” kampányra potom 7,2 milliárd forint közpénzt szórt el.

A 444 megkereste a Fidesz sajtóosztályát, amelytől nem kapott választ, egy későbbi közleményben azonban a párt megerősítette, hogy valóban anyagi támogatást kér a szimpatizánsaitól.