A kormány két kedvenc kommunikációs cégét megbüntette a közbeszerzési hatóság

2018. június 12. 17:15 - szerző: 168 Óra

Súlyos jogsértést állapított meg a közbeszerzési hatóság a kormány két kedvenc reklámügynökségénél is – írja a Hír TV.

A Kuna Tibor tulajdonában álló Trinity International Communications és a Young and Partners rendezvényszervező cég, illetve médiaügynökség a Reformáció 500 éves évfordulójának népszerűsítésére pályáztak az Emberi Erőforrások Minisztériumánál.

A munka jelentős részét kiadták más alvállalkozóknak. Ezt szabálysértésnek minősítette a hatóság, ezért 1 és 5 millió forint bírságot szabott ki a két cégre.

Ugyancsak súlyos jogsértést állapítottak meg a Rogán Antal szomszédjaként elhíresült Csetényi Csaba cégénél, a Network 360 Kft.-nél. A reklámügynökség két paksi szerződésében találták a szabálytalanságokat. A vállalkozás nem tudta volna alvállalkozók nélkül teljesíteni a referenciákat.

Ennek ellenére csak papíron kellettek a partnerek a cégnek, tényleges megbízást nem kaptak az alvállalkozók, a munkát maga a Network 360 végezte el.

Az egyik szerződés a Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatos kommunikációról szólt, a másik pedig az ehhez kapcsolódó hirdetések elhelyezéséről. A két szerződés nettó összértéke majdnem 250 millió forint. A társaságot 10 millió forintra bírságolta a hatóság. 

Nemrég írtunk arról, hogy a sorosozásból milyen jól élnek a kommunikációs ügynökségek, legalábbis a Fidesz-közeli Kuna Tibor, Csetényi Csaba és Balásy Gyula cégei.