A kistelki polgármester is esélyes lehet a Szegedi Tudományegyetem kancellári posztjára

2019. április 10., 13:48

Szerző:

Szűk öt év alatt négy kancellári pályázati eljárás is lezajlott a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), a legutóbbi pályázat beadási határideje nemrég zárult. A megüresedő pozícióra két esélyes pályázó van. Az egyik a jelenlegi kancellár, Fendler Judit, a másik pedig a kormány támogatását maga mögött tudható Nagy Sándor, Kistelek polgármestere – írja az Átlátszó.

Nagy Sándor 1998 óta a néhány ezer lakosú Kistelek polgármestere. A portál forrásai úgy tudják, hogy őt támogatja Lengyel Györgyi is, aki 2018 októbere óta az innovációs tárca miniszteri biztosa. Mellette állítólag Kiss Rigó László püspök is támogatná Nagy Sándor kinevezését.


Fotó: Forrás: Wikipédia

A kancellár kinevezésére javaslatot tehet az emberi erőforrások minisztere, az innovációs és technológiai miniszter, és az egyetem rektora. 

A most megválasztandó kancellár 2019. augusztus 1-jétől legfeljebb 5 éven át töltheti be mandátumát.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.