A keresztény civilizációra és a magyar tradícióra támaszkodva vezeti minisztériumát Kásler Miklós

2018. június 7. 11:47 - szerző: 168 Óra

Az emberi lét materiális és szellemi körülményeivel foglalkozik ez a minisztérium. Minden mindennel összefügg, értelemszerűen. Lényegesnek gondolom, hogy a sport, a családügy, a szociálpolitika, az egészségügy összehangoltan működjön"– mondta a Tv2 Mokka című műsorában csütörtök reggel Kásler Miklós, aki szerint a halálos betegségek zöme a tízparancsolat betartásával gyógyítható.  

 Arra a kérdésre, hogy milyen szemlélettel vezeti ezt a nagy minisztériumot, Kásler úgy válaszolt, hogy „emberközpontú szemlélettel,

támaszkodva az európai civilizáció, a keresztény civilizáció, és a magyar tradíció értékeire."

Az egészségügyi tervekről elmondta, hogy az alapellátás megerősítése, a kórházi fertőzések kérdésének gyors megoldása, a sürgősségi ellátást feljavítása az elsődleges prioritások. Kijelentette, hogy

„nemzeti programokat dolgoznak ki három hét alatt a legnagyobb halálozási rátát produkáló betegségek (keringési, daganatok) és a gyermekgyógyászat témájában."

Ezek köré pedig egy nagyon korszerű nemzeti egészségügyi programot építenének fel. A demográfiai helyzet javítása szerinte nem csak anyagi, hanem szemléletbeli kérdés is. – Már az óvodában meg kell ismertetni a család élet értékeit, és ezt végig kell vinni az egész oktatási rendszeren – tette hozzá. 

(A 444 nyomán)