A jövőbe látó Csurka Istvánt magasztalja a Magyar Nemzet, de valamiről nagyon mélyen hallgat

2019. május 24., 12:25

Szerző:

„Ajánlom Csurka 2010-ben megjelent Dr. Utólag visszaemlékezése című munkáját is. Az író a nyolcvanas évek közepén részt vett azon a Margit-kerti vacsorán, amelyen a hazalátogató Soros György arról érdeklődött tőle és pályatársaitól, kik azok a fiatalok, akik megérdemelnék az ő anyagi támogatását. A „humanista” Sorosét… Gyuri bácsi már az összeomlás utáni világra gondolt, a jövőbe fektetett be. Úgy spekulált, a nélkülöző magyarság fillérekkel lekenyerezhető. Az író legerősebb mondata sok mindent megvilágít: „Azért hozta a pénzt, hogy ne legyen forradalom, hogy a rendszerváltás ne járjon elszámoltatással. Sikerült" – írja a Magyar nemzetben Pilhál György publicista.

Csurka István
Fotó: Wikipédia

Ami a fillérekkel lekenyerezett magyarságot illeti, idézzük fel ismét a gyakorló skizofrének kedvéért, hogy a Soros Alapítvány 1986-ban a Rajk Szakkollégiumot hatmillió, a Bibó Szakkollégiumot pedig 5,8 millió forinttal támogatta. Ez volt az a két intézmény, amelyből a Fidesz kinőtt, de Soros György később, a párttá alakulás alatt is rendkívül bőkezű volt Orbán Viktor alakulatával, amelynek négymillió forint értékű eszközadományt és 4,2 millió forint készpénzt adott.

Mostani értéken ez hozzávetőlegesen 125 millió forint körüli összegnek felel meg.

Akkor még ennyi is elég volt. Sikerült.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.