A Honvédkórház Podmaniczky utcai épülete előtt is lesz koronavírust vizsgáló sátor

2020. március 16., 19:44

Szerző:

A koronavírus terjedése miatt kialakult járványügyi helyzetben a budapesti Honvédkórház Podmaniczky utcai épületében is lesz koronavírus elővizsgálati pont, vagyis ebben a kórházban kizárólag az elővizsgálati ponton áthaladást követően lehet igénybe venni minden járó- és fekvőbeteg ellátást.

Az elővizsgálat lázmérésből és kérdőív kitöltéséből áll, és mindenkinek kötelező.

Ennek bevezetése miatt megnő a várakozási idő, és az intézmény azt kéri, hogy várakozás közben a páciensek tartsanak egymás között 2 méter távolságot.

A járó- és fekvőbeteg ellátó szakrendelések, szakambulanciák és a fekvőbeteg osztályok, valamint a diagnosztikai ellátások szolgáltatásait kizárólag azok vehetik igénybe, akiknél nem merül fel a koronavírus-fertőzés gyanúja. Ellenkező esetben a beteg további vizsgálata a telephely sürgősségi fogadóhelyén történik, amelyet a Rippl-Rónai utcai bejárat felől lehet megközelíteni.

Az MH Egészségügyi Központ vasárnap tájékoztatott arról, hogy a budapesti Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén hétfőtől elővizsgálati pontot működtet.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.