Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Nem Borkai miatt nyert Karácsony a Hit Gyülekezetének vezetője szerint, és két év múlva bukhat a Fidesz

2019. október 16. 17:48 - szerző: 168 Óra

Bár az utóbbi években az ATV-t birtokló Hit Gyülekezete, pontosabban annak vezető lelkésze, Németh Sándor finoman szólva sem volt túl kritikus az Orbán-kormánnyal szemben, sőt, több témában is meglepően hasonló álláspontot képviseltek, a vasárnapi önkormányzati választások sokkoló eredménye új gondolatokra sarkallta az egyházvezetőt.

Hit Rádió adásában Németh Sándor hétfői adásában többek között ezt mondta:

„Szerepet játszhatott az eredményekben a Borkai-ügy, de az utóbbi időben nagy volt az elégedetlenség a kormány munkájával szemben, és sok tényező játszott szerepet abban, hogy kiegyenlítettebb az eredmény. Nyilván a Fidesz előnye megmaradt, de nagyon feljött az ellenzék.”

Vagyis a Hit Gyülekezetének vezetője szerint nem csak egy banánhéjon csúszott el a kormánypárt, hanem mélyebb gondok vannak a háttérben. Sőt, mintha Németh felemelte volna a szavát Orbán és a Fidesz jelenlegi kommunikációját uraló „keresztény szabadság” ideológiája ellen.

„A Fidesznek felül kell vizsgálnia az elmúlt egy év politikáját és le kell szűrnie ebből a tanulságot. Sok olyan eredmény van, ami alapján izgalmas belpolitikai élet várható. Nem kell megijedni: Jobb ha a képmutató keresztény propaganda lekerül a napirendről. Jobb, ha az evangélium hirdetését az egyházakra hagyják” - mondta a vezető lelkész.

Németh szerint a „hatalomnak meg kell tanulnia, hogy nem tud kereszténnyé tenni senkit sem”, és nem lehet társadalmi igény felett preferálni az egyházakat

„Pál apostol azt mondta, hogy akik vallják Istent, de a cselekedeteikkel tagadják, azok Isten előtt utálatosak és minden jó cselekedetre alkalmatlanok. Szerintem Pál apostol e mondata nagyon érvényes a mostani Magyarországi helyzetre” - fogalmazott Németh, egy igen erős bibliai utalással. A lelkész hozzátette, a Borkai-ügy negatív hatással volt a Fidesz keresztény elvű politizálására.

Németh Sándor
Fotó: nemethsandor.hu

Németh a Fidesz-kritika mellett előzetes bírálatot fogalmazott meg Karácsony Gergely főpolgármesterrel, és lényegében a baloldali pártokkal szemben.

„A Hit Gyülekezete továbbra is szilárdan áll az erkölcsi ítélete mellett, és ha Karácsony Gergely továbbra is támogatni fogja a meleg mozgalmat, akkor nagyon nagy ellenállás fog létrejönni Budapesten ez ellen, amiben a Hit Gyülekezete is nagy szerepet fog vállalni” - tette hozzá a Hit Gyülekezetének vezetője.

Németh végül egy megjegyzésében arra utalt, annyira azért mégsem örül a választási eredményeknek, amelyek a Fidesz számára újabb kudarcot vetítenek elő a 2022-es országgyűlési választásokra.

Tragédia a magyar társadalom számára, hogy nem előre megy, hanem egy mókuskerékben van. Lehetséges, hogy 2 év múlva egy olyan nagy fordulat fog történni, mint 2010-ben csak fordítva - utalt a Fidesz 2010-es kétharmados győzelmére Németh.