A halálba vetette magát a 15 éves budapesti lány, akit kiközösítettek és megaláztak az osztálytársai

2018. január 27., 20:07

Szerző:

Bors a szombati cikkében írja, hogy még január 16-án Budapesten öngyilkosságot követett el az egyik fővárosi elitgimnázium diákja a III. kerületi Madzsar József utcában. A 15 éves lány egy panelház ablakából a mélybe vetette magát. Hátizsákját, benne az irataival az egyik lépcsőfordulóban találták meg. Negyven métert zuhant, mielőtt szörnyethalt volna.

A Bors úgy tudja, hogy az öngyilkosság hátterében az áll, hogy a lányt az osztálytársai kiközösítették és megalázták. „Egy fővárosi elitgimná­ziumba járt nyelvi előkészítő osztályba. Most szeptemberben kezdte a nulladikot. Visszahúzódó volt. Aztán az osztálytársai zrikálni kezdték, majd kiközösítették. Nem volt olyan tehetős a családja, mint a társaié, ezért is sokat bántották” – nyilatkozta a abulvárlapnak a névtelenséget kérő forrás, aki ismerte az áldozatot.

A lány néhány nappal a 15. születésnapja előtt vetett véget az életének.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobiltelefonról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-hívót vagy keresse fel az Alapítvány az Öngyilkosság Ellen honlapját!

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.