A Fundamenta vezére szerint nem igaz, hogy a lakástakarékpénztárak extraprofitot termeltek - Videó!

Pedig a Fidesz emiatt szünteti meg az állami támogatást a megtakarításokra.

2018. október 16., 14:22

Szerző:

Elutasította azt a vádat az egyik nagy lakástakarékpénztár, a Fundamenta elnök-vezérigazgatója, hogy ez extraprofithoz segítette volna a pénztárakat a lakáscélú megtakarítások utáni állami támogatás, amelyet a Fidesz ma egyetlen parlamenti szavazással megszüntetett.

hvg.hu szerint a Portfolio öngondoskodással foglalkozó konferenciáján Tátrai Bernadett elmondta, a kormánypártok lépésével nem szűnnek meg a lakástakarékpénztárak (LTP). A cégvezér szerint az állam egy forint támogatásból 7 forintot generált a lakáspiacon, és a 60-70 milliárdos állami támogatás mind az ügyfelekhez került, miközben a pénztárak 110 milliárd forintnyi bevételt generálnak az államkasszának.

Tátrai hozzátette, egy vállalkozás csak úgy tud profitot generálni, ha van befektetett tőke, és a Fundamentánál elmondható, hogy az eddig befektetett tőke máig nem térült meg, ennek ellenére a szolgáltató elkötelezett a piac és az ügyfelek irányába.

A vezérigazgató szerint szerint nem igaz, hogy az LTP-k nem segítik elő az új építésű lakások létrehozását. A kormánypártok szerint inkább lakásfelújítást, vagy medencét finanszíroznak belőle a megtakarítók. Tátrai ugyanis elmondta, a kihelyezett hitelösszegből ugyanannyit folyósítanak új lakások építésére az LTP-k, mint a bankok.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.