A francia elnökkel ijesztgeti a híveket a hegyfalusi plébános, aki nyáron gázkamrával fenyegette meg a szemetelőket

2019. február 18., 16:21

Szerző:

„Tessék választani!" felirat jelent meg Hegyfalun a templom előtt, egy zárt szekrényben elhelyezett szórólapon, amelyen két lehetőséget kínál fel az egyház – hívja fel a figyelmet egy olvasói levél nyomán  a nyugat.hu. Az egyiken Emmanuel Macron francia elnök áll két alulöltözött fekete férfi társaságában, alatta mosolygó magyar falusi keresztények boldog csoportja látható népviseletben egy feszülettel a háttérben. Az előbbi képet egy mérges emoji kíséri, a falusi keresztények mellett pedig egy szívecske segít a helyes álláspont kialakításában.

Fotó: Nyugat.hu/olvasó

A montázs kis szépséghibája, hogy Emmanuel Macronról és a két fekete férfiról a kép 2018 szeptemberében készült a Szent Márton-sziget Franciaországhoz tartozó részén, a két fekete férfi pedig nem bevándorló, hanem a fehérek által a karibi szigetre hurcolt rabszolgák leszármazottja. Először a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front vezetője, Marine Le Pen kezdett el lovagolni rajta, neki ugyanis nem tetszett, hogy az egyik fekete férfi beint a nemzetközi indexszel, a másikról pedig kiderült, hogy büntetett előéletű. A francia elnök akkor találkozott velük, amikor az egyik beszéde alatt megkérdte őket, hogy segítsenek odavinni hozzá egy mozgássérült kislányt. 

Ami a Hegyfalut illeti, ez ugyanaz a község és ugyanaz a templom, amelynek a plébánosa, Dóka Ferenc tavaly nyáron ugyanezen a faliújságon körözést adott ki ismeretlenek ellen, akik csikkeket szórtak a helyi Mária-szobor előtti virágtartóba. Az atya az ABC betűihez kapcsolva jelezte azt is, mi volna a csikkszóró jól megérdemelt jutalma. Azt írta, akasztás, gázkamra, golyó általi halál, méreginjekció vagy villamosszék között lehet választani, később azonban visszakozott, és azt állította, hogy csak viccnek szánta az üzenetet. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.