Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

A fideszes szórólapokat saját pénzén kézbesítő polgármester veje vezeti azt a bűnmegelőzési egyesületet, amely évekig terítette a drogot a Balaton déli partján

2019. június 7. 15:30 - szerző: 168 Óra

24.hu információja szerint a balatonszemesi polgármester veje vezeti azt a bűnmegelőzési egyesületet, amelynek tagjai drogot terjesztettek a Balaton körül az elmúlt 6-7 évben.

A Somogy megyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese csütörtökön tudatta, hogy a rendőrség négy ember ellen kábítószer-kereskedelem, másokkal szemben fogyasztás miatt indított eljárást. Arról is beszámolt, hogy az egyesület elnöke Bűnmegelőzés feliratú terepjárójával hetente járt Budapestre drogért.

A portál megtudta azt is, hogy az önkormányzat többször is százezres nagyságrendű támogatást adott az egyesületnek, tavaly és tavalyelőtt egyaránt 200-200 ezer forintot szavazott meg szervezetnek a képviselő-testület. A 24.hu szerint a szóban forgó civil szervezet a Balatonszemes-Balatonőszöd Bűnmegelőzési Egyesület, elnöke pedig – 2011 óta – a most 28 éves E. István,  a balatonszemesi polgármester kisebbik lányának a férje. Ő az egyike azoknak, akiket a rendőrség őrizetbe vett, kezdeményezve a letartóztatást.

A polgármester pedig az a Takács József, aki papíron ugyan független, de a tavaly áprilisban azért a saját pénzén hordatta ki a fideszes képviselőjelölt szóróalapját néhány nappal a parlamenti választás előtt.