A fideszes szórólapokat saját pénzén kézbesítő balatonszemesi polgármester sajnálja, hogy veje drogot árult

2019. június 12. 11:46 - szerző: 168 Óra

Takács József balatonszemesi polgármester szerdán levelet írt a 24.hu-nak, amelyben elhatárolódott vejétől, aki a helyi bűnmegelőzési egyesület elnökeként évekig terítette a drogot a Balaton déli partján, de a múlt héten lebukott.

Takács a veje cselekményét mélyen és teljes mértékben elutasítja, és azt a balatonszemesi becsületes állampolgárok, a lakosság közösségének és személyének a megsértéseként értékeli és elítéli.

Mint írta, „a gyanúsított visszaélt nemcsak azzal, hogy családom 2011-ben befogadta lányom férjének, hanem ezzel az aljas cselekedetével is szégyent hozott minden jó érzésű emberre, aki a jog és a bűnmegelőzés területén a törvények tisztelete és betartása szerint él.

A polgármester saját bevallása szerint megdöbbenve értesült a bűncselekményről és kijelentette, hogy annak részleteiről vagy előzményeiről korábban nem volt információja. Sem ő, sem családja nem tudott „E. István aljas és elítélendő magatartásáról és cselekményéről."

„Az elkövető(k) személyek magatartásán nem volt tapasztalható olyan megnyilvánulás, mely a bűncselekmény elkövetésére utalt volna az előző időben. A településen nem tapasztaltam drog szállítására, forgalmazására vagy fogyasztására utaló jeleket, így az eset különösen megdöbbentő és felháborító" – tette hozzá Takács József.